Somrig potatissallad med karaktär

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

En ljuvligt fräsch sommarsallad som passar till allt grillat och kallskuret. Fyllig eller het bestämmer du själv. Kan serveras nygjord och avsvalnad eller kyld. Håller flera dagar i kylen.

Ingredienser

  • 800-900 g färskpotatis
  • 300 g majskorn
  • 200 g rödlök
  • 150 g paprika ”gärna blandade färger”
  • 2 klyftor vitlök
  • 100 g purjolök
  • ½ dl persilja ”finhackad”
  • ½ dl kapris
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • ½ dl olivolja
  • 4-10 droppar tabasco
  • 2 tsk strösocker
  • Salt
  • Pepparmix
  • Instruktioner

    Tvätta potatisen ordentligt och skär i sockerbitsstora bitar med skalet kvar. Koka i saltat vatten ca 8-10 minuter, häll av vattnet och låt potatisen ånga av i kastrullen. Skiva rödlöken och paprikan i mindre bitar, pressa vitlöken. Blanda vinäger olja och tabasco i en ny kastrull och lägg i majskorn rödlök paprika och vitlök. Koka upp och låt koka i ca 3 minuter. (glöm inte att sätta på köksfläkten) Sila av vinägerblandningen i en såssnipa och spar. Häll majs lök och paprikan på potatisen. Finskär purjon och hacka persiljan tillsätt det och kaprisen samt strösocker. Vänd runt allt och smaka av med salt och pepparmix, späd vid behov med vinägerblandningen. Häll över allt i en snygg serveringsskål gärna av glas. Ställ även fram såssnipan om någon vill ha mer vinägerblandning på sin portion.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben