Kul om man har gäster.
Ingredienser
200 g rundkornigt ris
200 ml kokosmjölk
200 ml apelsinjuice
1 liten apelsin
1 Limett
80 g socker
1 vaniljstång
50 g farinsocker
Jordgubbar
Mango
Kiwi
80 g philadefiaost
2 tsk Wasabi
Instruktioner
- Låt riset stå och dra i kallt vatten en halvtimme. Koka upp kokosmjölken och apelsinjuicen. Häll i riset och låt det koka i 10 minuter. Ta av riset från plattan och låt det stå 10 minuter. Häll upp riset i en stor skål.
- Skålla apelsinen och limetten. Finriv skalet och pressa ur saften. Värm upp skalet, saften och socker tills sockret löst sig. Häll över saften över riset och blanda. Låt riset kyla av helt.
- Skär upp vaniljestången på längden och skrapa ur vaniljen. Koka upp med farinsockret och 50 ml vatten i 2 minuter. Tag av från värmen och låt kyla av helt.
- Skala och tvätta frukterna. Skär dem i tunna skivor.
Forma sushin med blöta händer til 5 x 2 x 2 cm stora rektanglar. Bred på philadelfiaost på översidan och dekorera med frukt.
Severa med wasabi och vaniljdippen.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Japanska matord
Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...
Japansk matlagning
Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...
det verkar lite annorlunda och kul... måste testas någongång