Ljust sött bröd

Ljust sött bröd. VARNING! JÄTTEGOTT!

Ingredienser

  • ½ dl olja (eller 50 g smält margarin)
  • 5 dl mjölk eller vatten
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 5 tsk socker
  • 2 msk honung
  • 1 dl sirap
  • ca 1,4 liter vetemjöl
  • ½ dl russin
  • 2 tsk brödkryddor
  • Pensling: vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda fett och mjölk/vatten och värm till fingerljummet.
    2. Lös upp jästen i lite av degspadet.
    3. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, honung, sirap, russin och brödkryddor.
    4. Rör i större delen av mjölet (spara 2-3 dl till utbaket) och arbeta degen i bunken till den blir smidig och släpper kanterna.
    5. Jäs degen i bunken i ca 30 min (till dubbel storlek)
    6. Stjälp upp degen på bakbord och forma till bullar ( ca 20 st )
    7. Jäs på plåt i 20-30 min. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader 8-10 minuter. (Håll koll på att du inte får för mycket färg på bullarna)

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (1)

    petterson@cytanet.com.cy 22 december 2012

    Jättegott när man inte har tillgång till råg. Perfekt till mitt julbord.

    Relaterade Artiklar

    Kräftans vänkrets
    August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare. När han i ”Trefa...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben