Ljust sött bröd.
VARNING! JÄTTEGOTT!
Ingredienser
½ dl olja (eller 50 g smält margarin)
5 dl mjölk eller vatten
50 g jäst
1 tsk salt
5 tsk socker
2 msk honung
1 dl sirap
ca 1,4 liter vetemjöl
½ dl russin
2 tsk brödkryddor
Pensling: vatten
Instruktioner
- Blanda fett och mjölk/vatten och värm till fingerljummet.
- Lös upp jästen i lite av degspadet.
- Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, honung, sirap, russin och brödkryddor.
- Rör i större delen av mjölet (spara 2-3 dl till utbaket) och arbeta degen i bunken till den blir smidig och släpper kanterna.
- Jäs degen i bunken i ca 30 min (till dubbel storlek)
- Stjälp upp degen på bakbord och forma till bullar ( ca 20 st )
- Jäs på plåt i 20-30 min. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader 8-10 minuter. (Håll koll på att du inte får för mycket färg på bullarna)
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Kräftans vänkrets
August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare.
När han i ”Trefa...
Jättegott när man inte har tillgång till råg. Perfekt till mitt julbord.