hallonpaj med toscatäcke

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

denna paj gick hem hos mina barn.

Ingredienser

  • pajdeg
  • 125g margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 msk strösocker
  • toscasmet
  • 150 g sötmandel
  • 100 g margarin
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • fyllning
  • 2 dl färska eller frysta hallon
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. 1, börja med pajdegen: smält margarinet och låt svalna. blanda mjöl, bakpulver och socker i en bunke eller matberedare, tillsätt den smälta matfettet och arbeta samman till en deg.
    2. 2, tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. låt pajskalet stå kallt i 30 min. sätt ugnen på 200 grader.
    3. 3, gör toscasmeten: skålla och skala och skär mandeln i flisor. blanda matfett, socker, mjöl och mjölk i en kastrull.
    4. 4, låt blandningen sjuda under ständig omrörning på svag värme tills den tjocknar något, den får inte koka. rör ner den flisade mandeln.
    5. 5, förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen tills det fått lite färg, ca 10 minuter.
    6. 6, rensa hallonen, fördela dem i pajskalet. om du använder frusna bär, ska de tina och rinna av väl. strö över potatismjöl och socker. bred på toscasmeten.
    7. 7, grädda hallonpajen mitt i ugnen ca 20 minuter, tills den fått fin färg. servera den ljummen eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    guardianlinda 19 mars 2008

    Hej kan jag byta hallonen mot blåbär, päron eller kanske banan?/Linda

    SofieJa 28 september 2008

    Fick den här pajen med vaniljglass till, hos min syster i helgen och den var otroligt god. Den bara smälter in munnen.

    erli9195 1 augusti 2010

    Väldigt god paj, men jag ska pröva den med rivna äpplen och päron också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben