Supergod och annorlunda hallonpaj med cocos och vit choklad
Ingredienser
Deg
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 ägg
Fyllning
300 g hallon
50 g smör
3 dl kokosflingor
1 ägg
1 dl strösocker
75 g vit choklad
Till servering
Vaniljglass
Instruktioner
1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut i en pajform med hög kant, ca 20-22 centimeter i diameter. Nagga och ställ in den i kylen i 30 minuter.
Fäst kanterna med folie och förgrädda pajskalet på 200° grader i ca 10 minuter.
Smält smöret till fyllningen och tillsätt kokosflingorna. Vispa ägg och socker vitt. Blanda samman smörblandningen med äggblandningen.
Fördela hallonen i pajskalet och häll kokosblandningen över. Grädda pajen på 200° i ca 30-35 minuter. Lägg på folie om den blir för mörk. Ta ut pajen och strö på chokladen, grovt hackad. Gratinera på 250 ° i 4 minuter tills chokladen smält. Tönk på att choklade snabbt får färg så den bör övervakas hela tiden.
bakade pajen till alla hjärtans dag ,den blev mycket uppskattad.Tack för ett jätte bra recept!Hälsningar S.
Gick att äta, men gör inte den igen. Alldeles för tjock pajdeg.