Hallonpaj

Serverar: 6 portioner

En fantastisk paj med smak av svensk sommar! Byt ut hallonen mot blåbär, björnbär eller vad du har.

Ingredienser

  • 1 l färska hallon
  • ½ dl Risenta rårörsocker
  • 1 msk potatismjöl
  • Smuldeg
  • 3/4 dl Risenta rårörsocker
  • 1 ½ dl Risenta dinkelflingor
  • 1 dl dinkelmjöl
  • ½ dl Risenta solroskärnor
  • 125 g smör
  • Servering
  • Vaniljsås, glass eller vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg hallonen i en ugnssäker form. Strö över rårörsocker och potatismjöl.
    3. Blanda rårörsocker, dinkelflingor, solroskärnor och mjöl i en bunke. Finfördela smöret i blandningen till en smulig deg. Smula degen över bären. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
    4. Servera med vaniljsås, glass eller vispad grädde.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 30 min
    10-12
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben