En härlig frisk smak på denna sommarpaj. Hittade receptet på Icas hallonpaket förra året då hallonen i frysen tagit slut. Köper inte så ofta bär annars. Har gjort denna paj många gånger nu!
Ingredienser
Pajskal
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör eller margarin
1 ägg
Fyllning
50 g smör eller margarin
1 dl socker
½ påse riven kokos, ca 3 dl
1 ägg
1-2 msk färskriven ingefära
250 g frysta hallon
Instruktioner
Hacka samman mjöl, socker och matfett. Tillsätt ägget och rör snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 225 grader, ca 10 min.
Smält matfettet till fyllningen. Tillsätt socker, kokos, ägg och ingefära.
Fördela de frysta hallonen i pajskalet och bred kokossmet över.
Grädda mitt i ugnen i 12 min.
Servera pajen lätt avsvalnad med vaniljglass till.
Hej! God. Älskar kokos. Va lite för mycket smak av ingefära. Tar mindre nästa gång. Betyg 4. Lena
Jag gillar ingefära, men maken tyckte det var mycket då jag tog 2 msk så jag har också minskat lite på ingefäran!