Hallonpaj med kokos och ingefära

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

En härlig frisk smak på denna sommarpaj. Hittade receptet på Icas hallonpaket förra året då hallonen i frysen tagit slut. Köper inte så ofta bär annars. Har gjort denna paj många gånger nu!

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 125 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • ½ påse riven kokos, ca 3 dl
  • 1 ägg
  • 1-2 msk färskriven ingefära
  • 250 g frysta hallon
  • Instruktioner

    1. Hacka samman mjöl, socker och matfett. Tillsätt ägget och rör snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter.
    2. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 225 grader, ca 10 min.
    3. Smält matfettet till fyllningen. Tillsätt socker, kokos, ägg och ingefära. Fördela de frysta hallonen i pajskalet och bred kokossmet över.
    4. Grädda mitt i ugnen i 12 min. Servera pajen lätt avsvalnad med vaniljglass till.

    Liknande recept

    4.2
    30 min
    2-3
    5

    Kommentarer (2)

    lena4 9 augusti 2010

    Hej! God. Älskar kokos. Va lite för mycket smak av ingefära. Tar mindre nästa gång. Betyg 4. Lena

    Cissi71 9 augusti 2010

    Jag gillar ingefära, men maken tyckte det var mycket då jag tog 2 msk så jag har också minskat lite på ingefäran!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben