Päronkaka med ingefära & kokos

Tid: 1 timme

Den klassiska brytningen mellan päron och ingefära avrundad med en skopa kokos. Mmmm....

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 1 dl riven kokos
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk ingefära
  • 50 g smör
  • 2 msk mjölk
  • 2-4 päron
  • Instruktioner

    Smörj och bröa en form. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och ägg en god stund. Smält smöret och rör ner det i smeten tillsammans med ingefäran och mjölken. Rör ner mjöl och bakpulver och sist kokosen. Skala päronen och skär dom i bitar. Hur många som behövs beror så mycket på storleken. Undvik torra hårda päron; resultatet blir inte lika bra då. Grädda 40-45 minuter i mitten av ugnen. Njut.

    Liknande recept

    4.2
    30 min
    2-3
    5

    Kommentarer (1)

    imminn 20 november 2009

    Hej! Jag bara undrar om du lägger smeten både i bottnen och överst? Den verkar väldigt god och jag har tänkt att göra den nu i helgen. Jag återkommmer till dej med bedömningen. MVH//Imminn

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben