Strösslad päronkaka

Serverar: 10 portioner

En god kaka med päron och strössel.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 dl flytande margarin
  • 1 dl vatten
  • Saften av 1 citron
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3-4 päron
  • Strössel
  • 2 dl havregryn
  • 1/2 dl råsocker
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 dl flytande margarin
  • Instruktioner

    Vispa ägg,socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt margarin,vatten och citronsaft växelvis med mjölet blandat med bakpulvret. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 24 cm i dm. Skala,kärna ur och klyfta päronen och lägg ner i smeten. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Blanda samman strösslet och bred det över den halvfärdiga kakan och grädda ytterligare i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    guardianlinda 19 augusti 2008

    Denna kakan är supergod! Jag tog krossade Kellog`s Special K istället för havregryn, supergott! Tackar för ett kanonrecept att bara njuta av....../Kram

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben