päronkaka

Serverar: 10 portioner

gott

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
  • 1 dl AXA Mannagryn
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • Fyllning
  • 2 - 3 päron, skalade, klyftade
  • Instruktioner

    Rör matfett och socker vitt och pösigt. Rör i äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl, mannagryn och bakpulver. Tillsätt mjölblandning och mjök. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten. Lägg på klyftor av färska päron. Grädda på nedersta falsen i 175°C, 40-45 min. Kall vaniljsås är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben