Päronkaka med mandelmassa

Serverar: 8-10 portioner

Kesella vanilj ger god smak och gör kakan saftig och hållbar.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1 dl Kesella vanilj
  • 100 g riven mandelmassa
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 stort päron eller 2 små
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Smörj och bröa en sockerkaksform.
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör ner det i smeten. Tillsätt Kesella och mandelmassa.
    4. Blanda mjöl, bakpulver och hälften av kanelen. Rör ner det och fördela smeten i formen.
    5. Kärna ur och skär päronet i klyftor. Stick ner dem till hälften i smeten. Pudra över resten av kanelen.
    6. Grädda i nedre delen av ugnen 45 – 55 min. Låt kakan svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jennyolsson57 13 maj 2012

    Jättegod och saftig kaka, jag var lite fundersam eftersom smeten var så tjock, men resultatet blev bra! Jag bytte kanel mot kardemumma och det smakade också bra. =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben