Enkel och snabb att göra. ALLA inkl barnen gillar den.
Ingredienser
150 g smör
1 ½ dl socker
2½-3 dl mjöl
2 ägg
2 tsk bakpulver
Mjölk
2 Päron
Pärlsocker
Instruktioner
Vispa ihop smör (ej smält) och socker.
Blanda mjöl, ägg och bakpulver. Häll ner i smörblandningen och blanda. Häll i så mycket mjölk att smeten nästa blir rinnande (smeten ska toppa sig lite).
Häll allt i smord och bröad form. Skala och klyfta päronen i smala klyftor stick ner i smeten. Strö över pärlsocker. In i ugnen i 175 grader ca 20 min
tills kakan fått fin färg och släpper från kanterna.
Servera med vaniljsås eller glass.
Tycker receptet var underligt, varför vispa ihop osmält smör och socker och varför ingen mängd på mjölken? Min kaka gick i soporna iaf då den inte stelnat efter 30 minuter i ugnen.
Kalimaria8 oktober 2017
Min blev ganska lyckat till sist men jag tyckte också det var konstigt att blanda smör med socker och sedan ägg med mjöl och bakpulver. Jag fick iallafall hälla bort extra fett. Och det tog minst dubbelt så lång tid att grädda i ugnen. Min kaka såg inte alls ut som den på bilden.
Tycker receptet var underligt, varför vispa ihop osmält smör och socker och varför ingen mängd på mjölken? Min kaka gick i soporna iaf då den inte stelnat efter 30 minuter i ugnen.
Min blev ganska lyckat till sist men jag tyckte också det var konstigt att blanda smör med socker och sedan ägg med mjöl och bakpulver. Jag fick iallafall hälla bort extra fett. Och det tog minst dubbelt så lång tid att grädda i ugnen. Min kaka såg inte alls ut som den på bilden.