Karins Päronkaka

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel och snabb att göra. ALLA inkl barnen gillar den.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 ½ dl socker
  • 2½-3 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • Mjölk
  • 2 Päron
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop smör (ej smält) och socker. Blanda mjöl, ägg och bakpulver. Häll ner i smörblandningen och blanda. Häll i så mycket mjölk att smeten nästa blir rinnande (smeten ska toppa sig lite).
    2. Häll allt i smord och bröad form. Skala och klyfta päronen i smala klyftor stick ner i smeten. Strö över pärlsocker. In i ugnen i 175 grader ca 20 min tills kakan fått fin färg och släpper från kanterna. Servera med vaniljsås eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Busfian 20 oktober 2011

    Tycker receptet var underligt, varför vispa ihop osmält smör och socker och varför ingen mängd på mjölken? Min kaka gick i soporna iaf då den inte stelnat efter 30 minuter i ugnen.

    Kalimaria 8 oktober 2017

    Min blev ganska lyckat till sist men jag tyckte också det var konstigt att blanda smör med socker och sedan ägg med mjöl och bakpulver. Jag fick iallafall hälla bort extra fett. Och det tog minst dubbelt så lång tid att grädda i ugnen. Min kaka såg inte alls ut som den på bilden.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben