Päronkaka, kanel- och ingefärsdoftande

Tid: 30 minuter

Lättgjord men jättegod! Inget bakpulver i smeten - dvs lite saftigare!

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 4 ½ dl socker
  • 4 ½ dl vetemjöl (gärna dinkel)
  • ca 6 små till medelstora päron
  • Mald ingefära
  • Kanel
  • 50 g flytande margarin (ev vanligt om du inte har flytande)
  • ca ½-1 dl pärlsocker
  • 1 dl hackad mandel
  • ½-1 dl solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva päronen tunt. Lägg dem ev i vatten medan du gör smeten - så mörknar de inte. Vispa ägg och socker. Rör ned mjölet. Häll ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Garnera med päronskivorna, ganska tätt. Dofta över ingefära och kanel efter tycke och smak. Ringla över margarin - tag hyvlat margarin om du inte har flytande. Strö sist över pärlsocker, hackad mandel och solrosfrön.
    2. Grädda i 200 grader, ca 20 min, mitt i ugnen. Tag ut när kakan fått fin färg. Servera gärna ljummen. Det behövs ingen vaniljsås, glass eller grädde - god ändå.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    kekke46 14 augusti 2011

    Hade päron som jag måste göra någt av, då hittatde jag ditt recept. Pefekt att göra i långpannan. Smakar helt under bart. Blir en 5 från mig. Kommer att göra den igen. Tack för receptet :)

    PingelaC 17 september 2013

    Vilken supergod kaka! Exakt 20 minuter i ugnen var perfekt tid för en stor långpanna. Jag vispade ägg och socker pösigt innan jag tog i mjölet och kakan blev hög och fin.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben