Kanel- och vaniljbullar

Serverar: 30-40 portioner

Jättegoda att bjuda på till kalaset eller fikat.

Ingredienser

  • 50g jäst
  • 150g margarin
  • 5dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2dl socker
  • 1 1/2 tsk kardemumma
  • 2 ägg
  • 16dl vetemjöl
  • Fyllning 1
  • Margarin
  • kanelsocker (socker och kanel, blandat)
  • Fyllning 2
  • margarin
  • vaniljsocker (vaniljsocker och socker, blandat)
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    Ugn: 225grader Smält margarinet och tillsätt mjölken, värm till fingervärme, blanda ut lite spad med jästen och blanda sedan i allt spad. Tillsätt saltet, sockret, kardemumman och äggen. blanda i mjöl tills degen reder sig och blir fin. Låt degen jäsa ca 1 timme. Dela degen i 2 delar, kavla ut ena degen och bred på ett tunt lager margarin och sedan kanelsockret eller vaniljsockret, beroende på vilken smak på bullarna man vill ha, och rulla sedan ihop på långsidan och skär i 2 cm tjocka skivor. Lägg de skurna bullarna i formar eller på bakpapper på en plåt, Låt vila ca 30 minuter. Pensla med ägg och garnera med pärlsocker, grädda mitt i ugnen i ca 4-7 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben