Supergoda vaniljbullar

Serverar: 30-35 portioner

Försvinnande goda!

Ingredienser

  • Bulldeg
  • 50 g jäst
  • 1½ dl flytande margarin
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 6 msk strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 11-12 dl vetemjöl
  • Vaniljkräm
  • 1 påse marzanpulver
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • Flagad mandel
  • Pärlsocker
  • Hackad mandel el. nötter
  • Instruktioner

    1. Vispa margarin, strösocker och ägg i en medelstor bunke.
    2. Varm upp mjölken till fingervarme (37º) och smula ner jästen i den ljumma mjölken. Rör om så att jästen blir helt upplöst.
    3. Häll mjölk- och jästblandningen i äggsmeten. Vispa med en elvisp så att allt blir väl blandat.
    4. Arbeta in det mesta av mjölet, ca 10 dl, tills degen känns smidig och släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa 25-30 min på varm och dragfri plats.
    5. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop ingredienser till vaniljkrämen.
    6. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta in den sista mängden mjöl. Dela dagen i 4 halvor och rulla dem till 4 längder. Skär upp var längd i 10 bitar.
    7. Rulla bitarna till bollar och platta ut dem med handflatan till handflatsstora plattor. Lägg en teskedfull vaniljkräm mitt på degplattorna och vik ihop till knyten. Lägg knytena med skarven nedåt i pappersformar.
    8. Låt bullarna jäsa ytterligare 30 min på varm och dragfri plats. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och pynta med det som du tycker bäst om.
    9. Grädda bullarna i 15 minuter längst ned i ugnen. Stäng av ovanvärmen efter 15 minuter. Låt dem gärna gräddas 5 minuter extra på bara undervärme.
    10. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben