Vaniljbullar med hallon och björnbär

Tid: 3 timmar

Underbara bullar med härlig fyllning!

Ingredienser

  • Degen
  • 100 gram margarin eller smör
  • 3 dl mjölk
  • 1,5 dl Kesella
  • 50 gram jäst för söta degar
  • 2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 14 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 4 dl vaniljkräm
  • 1 dl frysta hallon
  • 0,5 dl frysta björnbär
  • Instruktioner

    1. 1. Smält smöret, tillsätt mjölken och Kesellan och värm fingervarmt.
    2. 2. Smula sönder jästen i en bunke och häll sedan degspadet över och lös upp jästen.
    3. 3. Tillsätt socker, vaniljsocker, salt och mjölet. Knåda tills den känns smidig och släpper från kanterna. Spara lite mjöl till utkavlingen.
    4. 4. Jäs degen under en duk i 40-60 min.
    5. 5. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en avlång kaka.
    6. 6. Bred på vaniljkräm i mitten, inte ut i kanterna. Smula sönder hallon och hacka sönder björnbären och strö på vaniljkrämen.
    7. 7. Rulla ihop kakan och skär den i lagom stora bitar. Tänk på att de ska jäsa och kommer att dubbla sin storlek. Lägg bullbitarna i bullformar och låt jäsa under duk i ca 30 min.
    8. 8. Spruta vatten på bullarna innan de ställs in i ugnen.
    9. 9. Placera plåten långt ner i ungnen. Låt dem stå inne i ungefär 10 min i 225 grader. Tills de fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben