Kanel- och chokladcookies

Enkla och goda. På bilden är det kakorna längs upp på fatet.

Ingredienser

  • 200 g mjukt smör
  • ½ tsk salt
  • 2½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 ägg
  • 4½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • 100 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Ugn : 175 grader
    2. Vispa smör, socker, vaniljsocker, kanel och salt pösigt.
    3. Vispa ner ägget. Blanda bikarbonat och mjölet och sikta ner i smörblandningen. Blanda till en slät deg.
    4. Grovhacka chokladen och blanda ner i degen.
    5. Låt vila i kylskåpet en timme. Rulla till bollar och lägg bollarna på plåt med bakplåtspapper, inte mer än 16-18 bollar per plåt, dom flyter ut.
    6. Grädda i ca 12-15 minuter mitt i ugn.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mumsfilibabba2 10 januari 2012

    Kände igen bilden från matplatsen på fb. :) Ska prova båda!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben