Chokladcookies

Serverar: 30 portioner

Supergoda!!

Ingredienser

  • 50 g smör, rumstempererat
  • ½ dl florsocker
  • 3/4 dl råströsocker
  • ½ ägg
  • 100 g vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 75 g mörk choklad, 70 %, grovhackad
  • 75 g hasselnötter, rostade, skalade och grovhackade
  • Instruktioner

    1. Blanda samman smör, florsocker, råströsocker och ägg i en skål eller i matberedaren med plastkniven monterad.
    2. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker, choklad och nötter. Tillsätt blandningen och arbeta ihop den till en deg.
    3. Dela degen i två delar och forma dem till längder, ca 3 cm i diameter. Plasta och lägg dem i frysen ca 30 minuter.
    4. Skär varje deglängd i 15 skivor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
    5. Grädda kakorna i mitten av ugnen, ca 12 minuter i 175º. Låt dem svalna på bakgaller. Förvara kakorna i burk med tättslutande lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben