Chokladcookies
Serverar:
30 portioner
Supergoda!!
Ingredienser
50 g smör, rumstempererat
½ dl florsocker
3/4 dl råströsocker
½ ägg
100 g vetemjöl
½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
75 g mörk choklad, 70 %, grovhackad
75 g hasselnötter, rostade, skalade och grovhackade
Instruktioner
Blanda samman smör, florsocker, råströsocker och ägg i en skål eller i matberedaren med plastkniven monterad.
Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker, choklad och nötter. Tillsätt blandningen och arbeta ihop den till en deg.
Dela degen i två delar och forma dem till längder, ca 3 cm i diameter. Plasta och lägg dem i frysen ca 30 minuter.
Skär varje deglängd i 15 skivor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda kakorna i mitten av ugnen, ca 12 minuter i 175º. Låt dem svalna på bakgaller. Förvara kakorna i burk med tättslutande lock.
Liknande recept
Kanel- och chokladcookies
1
Sivs amerikanska chokladcookies
4.3
25-40
2
Vit choklad med cookies och mango
4
Cheesecake i muffinsformar
4.3
6
5
Chokladcookies med mandel
24
Chokladcookies med jordnötter
25
Nicolines chokladcookies
Chokladcookies - helt ljuvliga!
30 min
10-15
Frasiga chokladcookies
40
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!