Cheesecake med apelsinsmak och på cholkladbotten - mums...
Passande som efterrätt i adventstider och kring jul med garnering av apelsinfiléer och riven mörk choklad
Ingredienser
150 g chokladcookies (torra småkakor med choklad)
3 msk smält smör
6 stora muffinsformar
Fyllning
2 äggulor
1 dl socker
Rivet skal av 1 apelsin
100 g philadelphiaost
2 dl vispgrädde
Garnering
Apelsinfiléer
Riven mörk choklad
Hej! Gjorde dessa till efterrätt i helgen. Jättebra att ha färdiga i frysen! Goda också!! De stod framme ca.15 min. innan servering. "Glassen" var då mjuk men botten stenhård. Fick använda kniv för att kunna dela och ändå var den hård. Vad kan jag gjort för fel? Annars var jag jättenöjd!
...skippa smöret till botten, smula bara sönder kakorna så blir botten inte hård. Blir lite smuligt istället visserligen men blir gott ändå, och lättare att äta.
Underbar, det höll hela familjen med om. Botten blev dock stenhård, får pröva utan smör nästa gång. Trots stenhård botten är den ändå väldigt god :)
En kanongod efterrätt. Visst blev botten hård men vad gör det när den var så jättegod.
Jättegott:) Jag tog bara ca 1,5 msk smält margarin till botten. Smör blir hårdare än margarin. Det blev lagom hårt.