Cheesecake i muffinsformar

Serverar: 6 portioner

Cheesecake med apelsinsmak och på cholkladbotten - mums... Passande som efterrätt i adventstider och kring jul med garnering av apelsinfiléer och riven mörk choklad

Ingredienser

  • 150 g chokladcookies (torra småkakor med choklad)
  • 3 msk smält smör
  • 6 stora muffinsformar
  • Fyllning
  • 2 äggulor
  • 1 dl socker
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 100 g philadelphiaost
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Apelsinfiléer
  • Riven mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen i matberedaren till smulor och tillsätt smält smör. Fördela smulorna i muffinsformarna och tryck ut dem i botten.
    2. Tvätta apelsinen noga. Vispa äggulor och socker vitt och fluffigt. Rör i apelsinskal och färskost. Vispa grädden och vänd ner den i smeten.
    3. Fördela smeten i formarna och ställ in dem i frysen i ca 3 timmar eller över natten.
    4. Ta ut formarna ur frysen ca 10 minuter innan de ska serveras. Ta av pappersformarna och garnera cheesecaken med utskurna apelsinfiléer och riven choklad.
    5. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (5)

    AnniJulia 7 december 2009

    Hej! Gjorde dessa till efterrätt i helgen. Jättebra att ha färdiga i frysen! Goda också!! De stod framme ca.15 min. innan servering. "Glassen" var då mjuk men botten stenhård. Fick använda kniv för att kunna dela och ändå var den hård. Vad kan jag gjort för fel? Annars var jag jättenöjd!

    Ekub 23 juni 2011

    ...skippa smöret till botten, smula bara sönder kakorna så blir botten inte hård. Blir lite smuligt istället visserligen men blir gott ändå, och lättare att äta.

    muppet 31 december 2011

    Underbar, det höll hela familjen med om. Botten blev dock stenhård, får pröva utan smör nästa gång. Trots stenhård botten är den ändå väldigt god :)

    kingelah 2 januari 2012

    En kanongod efterrätt. Visst blev botten hård men vad gör det när den var så jättegod.

    Foan 9 december 2012

    Jättegott:) Jag tog bara ca 1,5 msk smält margarin till botten. Smör blir hårdare än margarin. Det blev lagom hårt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben