En lättare variant av små cheesecakes. Ca. 150 kcal per portion om receptet fördelas i 8 st (mellanstora) muffinsformar.
Ingredienser
50 g smör
6-8 kornmokex (alt. digestive)
2 msk vaniljsocker
2 msk socker
250 g kesella kvarg lätt 1%
1 äggula
Valfri frukt/bär för garnering
Instruktioner
Smält smöret och smula kexen. Rör ihop dessa och fördela massan i 8 mellanstora muffinsformar. Platta till massan i botten och grädda i ugnen på 175 grader i 5 min.
Vispa under tiden ihop resten av ingredienserna med elvisp och fördela sedan smeten lika i formarna och grädda ytterligare i 10-15 min.
Låt svalna
Gjorde dessa muffins igår och det blev jättegott! Den enda ändringen jag gjorde var att jag gjorde 12 muffins istället för 8 för att fylla upp en muffinsplåt.
Gjorde dessa muffins igår och det blev jättegott! Den enda ändringen jag gjorde var att jag gjorde 12 muffins istället för 8 för att fylla upp en muffinsplåt.