Lätta/smala cheesecakes i muffinsformar

Serverar: 8 portioner

Tid: 15 minuter

En lättare variant av små cheesecakes. Ca. 150 kcal per portion om receptet fördelas i 8 st (mellanstora) muffinsformar.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 6-8 kornmokex (alt. digestive)
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 msk socker
  • 250 g kesella kvarg lätt 1%
  • 1 äggula
  • Valfri frukt/bär för garnering
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och smula kexen. Rör ihop dessa och fördela massan i 8 mellanstora muffinsformar. Platta till massan i botten och grädda i ugnen på 175 grader i 5 min. Vispa under tiden ihop resten av ingredienserna med elvisp och fördela sedan smeten lika i formarna och grädda ytterligare i 10-15 min. Låt svalna
    2. Garnera med bär eller frukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Eriwkha 18 augusti 2011

    Gjorde dessa muffins igår och det blev jättegott! Den enda ändringen jag gjorde var att jag gjorde 12 muffins istället för 8 för att fylla upp en muffinsplåt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben