Knapriga havremuffins

Serverar: 12-16 portioner

Lätta att göra och ljuvliga att äta!

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 175 g mörkt muscovadosocker
  • 300 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 4 dl filmjölk
  • 1 ägg
  • 75 g havregryn
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Rör socker och smör krämigt. Sikta i de torra ingredienserna och vänd ner havregrynen - spara lite av grynen som blandas med den sista teskeden kanel.
    3. Rör i ägget och filmjölken. Vänd både den torra blandningen och den våta blandningen ner i smörmassan. Rör om så smeten blir väl blandad.
    4. Fördela smeten i muffinsformar. Har du en muffinsplåt, så sätt formarna plåtens fördjupningar. Eller använd dubbla pappersformar, så flyter inte muffinsen ut under gräddningen.
    5. Blanda havregryn och kanel. Fördela blandningen som pynt på muffinsen.
    6. Grädda muffinsen i 15-20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben