Underbara, lätta chokladmuffins som aldrig misslyckas.
Ingredienser
5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
3 ägg
25 g margarin
2 dl mjölk
2,5 dl socker
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 dl hackad mörk choklad
Glasyr
2 dl florsocker
2,5 msk kakao
2,5 msk vatten
30 g mörk choklad
1 krm olja
Dessa muffinsen är nog de godaste jag någonsin ätit! Kommer garanterat att bakas snart igen =)
Där satt den! Tack för receptet
Väldigt uppskattade muffins, hela min familj frågar när jag ska baka dem nästa gång.Tack för tipset!
Kanonmuffins! Precis såna som jag letat recept på, de är precis såna som man får på café. De blir höga och maffiga och smakar rikt av choklad. Jag justerade receptet en aningen dock; Jag tog mer margarin (100 g till en sats, men jag gjorde 1,5 x satsen för att få 12 stora muffins) och lite mer hackad choklad. Eftersom jag gjorde större muffins så sänkte jag gräddningstemperaturen till 175 grader och gräddade dem i 25 minuter. Nästa gång ska jag grädda lite kortare alternativt ha i ännu mer margarin så att jag får en lite mer saftig konsistens. Tack så mycket!
Håller på att baka dessa nu.. Det luktar sagolikt i köket och smeten är helt underbart god - då kan det inte misslyckas!
Mmm! Mums, så goda! Tack för receptet!