Chokladcookies med jordnötter

Serverar: 25 portioner

Havregryn, jordnötter och rikligt med choklad ger kakan den rätta amerikanska tyngden. Sältan i jordnötterna blir en fin smakbrytning till chokladen.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 dl havregryn
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl grovhackade saltade jordnötter
  • 100 g grovt hackad mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker pösigt. Blanda resten av ingredienserna och rör ner dem. Arbeta ihop till en deg.
    2. Forma kulor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något. Grädda mitt i ugnen 15-18 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben