Het kycklingwok med salta jordnötter

Serverar: 4 portioner

Frysta grönsaker kan med fördel bytas ut mot färska, t.ex broccoli, lök, paprika, vattenkastanj och majs.

Ingredienser

  • 500 g strimlat kycklingkött
  • 1 äggvita
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 1 påse djupfrysta wokgrönsaker, ca 600 g
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 dl salta rostade jordnötter
  • Servera med
  • Nudlar eller ris
  • Instruktioner

    1. Blanda kycklingstrimlorna första med lättvispad äggvita och sedan med potatismjölet.
    2. Hetta upp hälften av oljan och smöret i en wok eller stekpanna tills smöret har slutat fräsa och blivit brunt. Woka köttet i omgångar ca 2 minuter under omrörning. Krydda med salt och peppar och ta upp allt kött.
    3. Woka grönsakerna i resten av oljan och smöret under omrörning 3-5 minuter.
    4. Blanda ner kycklingen i woken och ringla över hälften av sweet chilisåen.
    5. Strö över jordnötterna. Servera resten av såsen vid sidan av.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1
    3
    1 h 30 min
    2-3

    Kommentarer (1)

    bjboman 23 mars 2012

    Tusen tack för ett underbart gott wokrecept. Denna rätt kommer att repeteras många gånger här hemma,kan jag lova! Väldigt uppskattat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben