Nudel- och kycklingwok

Serverar: 4 portioner

Eget recept som passar till vardag som fest. Ta valfria grönsaker och woka. Jag brukar ta en blandning av allt jag har hemma eller en påse med frysta wokgrönsaker. Det här receptet räcker mer än väl till 4 hungriga personer.

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer
  • 100 g nudlar
  • ½ purjolök
  • 280 g böngroddar
  • 400 g champinjoner
  • 100-200 g cashewnötter
  • 425 g minimajs
  • 1 stor röd paprika
  • ½ dl olja
  • salt
  • peppar
  • valfria grönsaker
  • Sås
  • 3-4 msk HP's chilisås
  • 1-2 msk kinesisk soya
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna, låt rinna av ordentligt och skär i mindre bitar. Putsa kycklingfiléerna och skär dem i ganska små bitar.
    2. Hetta upp oljan i en wok och bryn sedan på kycklingbitarna tills de fått fin färg. Salta och peppra.
    3. Ha i cashewnötterna och låt dem fräsa med i någon minut. Öppna alla burkar och låt allt rinna av ordentligt. Skölj och strimla alla grönsaker. Ha ner dem i woken och woka dem mjuka tillsammans med kycklingbitarna.
    4. Vänd ner de kokta nudlarna och blanda ordentligt. Låt dem bli varma.
    5. Blanda ihop ingredienserna till såsen och vänd ner den i woken. Vänd runt tills allt blivit täckt av såsen. Servera.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1
    3
    1 h 30 min
    2-3

    Kommentarer (1)

    Amika 18 mars 2012

    Det här är min favorit wok.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben