Jättegod kycklingwok med cashewnötter

Serverar: 2-3 portioner

Lagade denna kycklingrätten idag och bjöd min dotter på. Hon tyckte den var jättegod. Pricken över i:et var currysåsen som serverades till.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer, strimlade
  • ½ purjolök, strimlad
  • Ca 8 champinjoner, delade i kvartar
  • 1 banan, skivad
  • ½ - 1 dl cashewnötter
  • Olja/smör till stekning
  • Salt
  • Grillkrydda
  • Currysås
  • 1 dl crème fraiche
  • Ca 2 tsk curry
  • Servera med
  • Jasminris
  • Gurka och morötter, skurna i stavar
  • Instruktioner

    1. Stek kycklingstrimlorna, purjolök och champinjoner i en wok i olja blandat med smör. Salta och peppra. När kycklingen fått färg så häll över cashewnötter och den skivade bananen och låt det fräsa med någon minut. Smaka av igen med salt och peppar.
    2. Currysås: Rör ihop crème fraiche och curry efter egen smak. 2 tsk tyckte jag smakade bra.
    3. Servera woken med jasminris, currysås och gurka och morötter skurna i stavar.
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    pleta 13 juni 2011

    Du har glömt att lägga till cashewnötter som ingrediens. =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben