Kycklingwok med chili,ingefära,soltorkade tomater och cashewnötter

Serverar: 2 portioner

Jättegott

Ingredienser

  • 250g kycklingfilé
  • 1st morot
  • 1 bit kålrot
  • 1/2 gul lök
  • 6 champinjoner
  • 4 minimajs
  • 1½ tsk rapsolja
  • 2 msk ljus soja
  • 4 msk vatten
  • 4 soltorkade tomater
  • 1/2 färsk röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk ingefära
  • 2 nävar valfri sallad
  • 10 cashewnötter
  • Instruktioner

    1. Klipp de soltorkade tomaterna, finhacka chilin, pressa vitlöken, skala och riv ingefäran. Blanda med soja och vatten så får du en sk stirfrysås.
    2. Strimla kycklingen och woka den med hälften av oljan, smaksätt med några drag av pepparkvarnen. När kycklingen är färdig häller du över en sked av stirfrysåsen och ställ åt sidan.
    3. Skala moroten och kålroten och skär i strimlor. Klyfta champinjonerna och löken. Dela minimajsen i mindre bitar.
    4. Woka grönsakerna i den resterade oljan, tillsätt kycklingen när grönsakerna nästan är färdiga. Häll sedan på resterande stirfrysås och blanda runt.
    5. Servera gärna på några grönablad och strö över cashewnötterna. Kan även serveras med ris eller nudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben