Kycklingwok med chili,ingefära,soltorkade tomater och cashewnötter
Serverar: 2 portioner
Jättegott
Ingredienser
250g kycklingfilé
1st morot
1 bit kålrot
1/2 gul lök
6 champinjoner
4 minimajs
1½ tsk rapsolja
2 msk ljus soja
4 msk vatten
4 soltorkade tomater
1/2 färsk röd chili
1 vitlöksklyfta
2 tsk ingefära
2 nävar valfri sallad
10 cashewnötter
Instruktioner
Klipp de soltorkade tomaterna, finhacka chilin, pressa vitlöken, skala och riv ingefäran. Blanda med soja och vatten så får du en sk stirfrysås.
Strimla kycklingen och woka den med hälften av oljan, smaksätt med några drag av pepparkvarnen. När kycklingen är färdig häller du över en sked av stirfrysåsen och ställ åt sidan.
Skala moroten och kålroten och skär i strimlor. Klyfta champinjonerna och löken. Dela minimajsen i mindre bitar.
Woka grönsakerna i den resterade oljan, tillsätt kycklingen när grönsakerna nästan är färdiga. Häll sedan på resterande stirfrysås och blanda runt.
Servera gärna på några grönablad och strö över cashewnötterna. Kan även serveras med ris eller nudlar.