Western enchiladas

Serverar: 4 portioner

Fantastiskt gott, het och kryddig. Servera med tacosås eller Picante salsa, grönsallad, oliver. Dryck: Öl passar bättre än vin.

Ingredienser

  • 12 tortillas, tortillabröd
  • 300 g köttfärs
  • 1-2 finhackade gula lökar
  • 2-3 msk margarin eller smör
  • 1 burk refried beans, går bra med kidneybönor som kryddats med koriander, ingefära o chili
  • 1/2 tsk salt
  • 1 påse taco kryddmix
  • Ev. vit- eller svartpeppar
  • 3 hackade tomater
  • Enchildasås (ger 4 dl)
  • 1 burk grön chili, hackade fefferoni går lika bra, 1 dl
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk matolja
  • 3/4 tsk salt
  • 1/2 tsk oregano
  • l krm kummin
  • 2 tsk tacosauce
  • Sås
  • 4 dl Enchildasås (se recept)
  • 3 dl mjölk
  • 3 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • ¼ tsk paprikapulver
  • 2 dl riven ost, cheddar
  • Till gratinering
  • Ca 2 dl riven ost, t.ex. cheddar
  • Svarta oliver, skivade
  • Instruktioner

    1. Gör enchiladasåsen först: blanda alla ingredienserna i en kastrull. Låt koka utan lock ca 10 minuter.
    2. Fortsätt med färsen: bryn lök och köttfärs i 1-2 msk matfett. Rör ner refried beans, salt, kryddmix och ev. peppar, låt sjuda några minuter.
    3. Vispa samman mjölk och mjöl, rör ner blandningen i enchiladasåsen. Tillsätt salt och paprikapulver. Låt småkoka ca 5 minuter under omrörning. Lyft kastrullen från värmen, tillsätt osten. Rör om tills osten har smält.
    4. Fördela blandningen över tortillabröden. Lägg på de hackade tomaterna. Vik ihop tortillabröden något omlott och lägg dem i en smord eldfast form.
    5. Häll såsen över tortillabröden, strö över osten och oliverna. Förbered gärna hit
    6. Grädda i ugn, 250ºC, ca 10-15 min

    Liknande recept

    3.5
    20 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben