ENCHILADAS

Serverar: 2 portioner

Supergod och enkel huvudrätt!

Ingredienser

  • 200 g nötfärs
  • smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 dl crème fraiche paprika & chili
  • 4 medelstora tortillas
  • 2 dl riven ost gratäng
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på grill ca 250°C 2. Bryn färsen i smör i en stekpanna. Salta och peppra ebligt tycke och smak. 3. Rör i 2 dl crème fraiche och låt det koka ca 1 min. 4. Bred ut färsröran på tortillabröden och rulla ihop. 5. Lägg dem i en ungssäker form och häll över resten av crèam fraichen. Strö över osten och gratinera i övre delen av ugnen 2-3 min.

    Liknande recept

    3.5
    20 min
    4
    2

    Kommentarer (4)

    Ekorrungen 23 oktober 2008

    Tyvärr var det ingen hit för mej, men alla har olika smak!

    styvan 15 april 2009

    Vi tyckte dessa var goda, få ingredienser och vad enkelt det var att tillaga dem! Paprika- och chili crème fraichen är i och för sig ganska stark, man kan kanske blanda ut den med vanlig crème fraiche? Det ska jag prova nästa gång jag gör dem. Tack för receptet! /Yvonne

    Grogg66 29 januari 2012

    Jag provade med tacokrydda istället för den smaksatta creme fraichen och minskade lite på mängden creme fraiche och det blev populärt bland de övriga familjemedlemmarna.

    Grogg66 29 januari 2012

    Provade detta men jag kan nog inte säga att bilden stämmer överens med detta recept, lite synd då man tittar väldigt mycket på bilderna, de kan locka en till att prova vissa recept. Jag har även provat med att byta ut den smaksatta creme fraichen mot tacikrydda, för barnens skull och det blev gott så det är ett bra recept som man sedan kan experimentera med.

    Relaterade Artiklar

    Mat i backen
    Mat smakar så väldigt gott utomhus. Visst smakar det extra bra när...

    Mexikansk matlagning
    Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben