Mexikanska enchiladas

Serverar: 3-6 portioner

En enkel och väldigt god rätt som fungerar både till vardags och fest

Ingredienser

  • 6 stora tortillas
  • 500 g köttfärs
  • 1 lök
  • 250 g dip cheddar cheese style (1 burk)
  • 3 ½ dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • 3-4 msk tomatpuré
  • 113 g green chili (1 burk)
  • 1 vitlök
  • 2 tomater
  • Ca 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    Finhacka löken och stek i lite smör eller margarin. Blanda i köttfärsen och bryn den. Smaksätt med salt och peppar efter eget tycke och smak, ställ åt sidan. Gör såsen genom att koka upp vatten tillsammans med buljongen. Blanda i en burk creme fraiché, tomatpuré, osdip och green chili. Pressa ner en vitlöksklyfta! Fyll bröden med köttfärsen, rulla ihop och lägg i en smord form. Häll över såsen och strö över hackad tomat och riven ost. Gratinera i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben