Micaelas mexikanska sommarsoppa

Serverar: 7-10 portioner

Tid: 40 minuter

Detta receptet är inspirerat av min kära vän Micaelas mammas soppa, en av Micaelas favoritsoppor. Jag har bara lagt till champinjonerna, det visade sig lyckat. Härligt mjuk och subtil soppa, spännande smaker där det mjuka och smakrika toppas av ett litet chilisting! Jag serverade denna på min födelsedag, inget blev kvar!

Ingredienser

  • 2 hela zucchini
  • 1 gul lök
  • 1 paket fryst majs (300-400 gram) eller 2-3 majskolvar som man kokar och skrapar av, fast det är jobbigare
  • 1 chilifrukt (kan räcka med ½, gå efter smak)
  • 1 kruka färsk koriander
  • 6-8 champinjoner
  • 2-3 msk vegetabilisk olja (gärna raps- eller solrosolja)
  • 1 kub grönsaksbuljong
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Vitlök (valfritt)
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten i vattenkokare el kastrull, ca 1 liter. Skär zucchinin i små kuber, hacka löken och skiva champinjonerna. Fräs dessa i oljan tillsammans med buljongen i en gryta. Salta lite.
    2. Tillsätt majsen, och finhackad chilifrukt. fortsätt att röra om. Häll i kokande vatten och låt puttra på svag värme ca 10 min. Smaksätt sedan med salt och vitpeppar (prova dig fram).
    3. Om så önskas kan man ha i lite finhackad vitlök på slutet innan man tar den från värmen. (vitlök skall helst inte kokas, endast hettas upp för att bevara smak och goda egenskaper) Som de flesta soppor är den godast om den får stå och dra lite! Soppan med fördel göras en dag i förväg.

    Liknande recept

    4
    15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben