Mexikanska bröllopskakor

Serverar: 48 portioner

Tid: 1 timme

En fantastiskt god liten kaka som smälter i munnen. Är en mycket vanlig amerikansk kaka.

Ingredienser

  • 225 gr smör eller margarin
  • drygt 1/2 dl florsocker
  • 1 knivsudd salt
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • Knappt 5 dl mjöl
  • Drygt 1 dl hackade nötter
  • Instruktioner

    1. Använd så vita nötter som möjligt. Bäst är det med skållad mandel.
    2. Rör ihop smör och florsocker. Lägg till salt, vanlijextrakt, mjöl och nötter. Rör ihop väl. Rulla degen till 48 små bollar och lägg på ett bakplåtspapper. Baka i 160 grader i 15 minuter (10 minuter i varmluftsugn. Rulla kakorna i florsocker när de har kommit ut ur ugnen. De ska fortfarande vara varma. Har provat med oskalade hasselnötter. Det blir gott men de blir nog vitare med skalad mandel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben