Mexikanska köttbullar i chilisås

Serverar: 5-6 portioner

I boken "Amerikansk mat för svenska hem" 1968, finns det här köttbullsreceptet: "Mexican Meatballs with Chili Sauce".

Ingredienser

  • ½ kg köttfärs
  • 1 dl ströbröd
  • ½ dl mjölk
  • 1 uppvispat ägg
  • Salt
  • Peppar
  • ½ tsk oregano
  • 1 tsk chilipulver
  • Chilisås
  • 1 msk matolja
  • 1 dl finhackad lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk kummin - väl stötta i mortel
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl ketchup
  • ½ dl brunt farinsocker
  • 1½ msk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 1/4 tsk oregano
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ovanstående ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Gör köttbullar som brynes lätt i smör. Lägg köttbullarna i chilisåsen. Låt dem puttra i ca 20 - 25 minuter. Servera med ris eller med majsbröd.
    2. Chilisås: Bryn lök och vitlöksklyftan. Tillsätt sedan resterande ingredienser. Sänk värmen. Koka sakta i ca 15 minuter. Späd med 2 dl vatten. Låt allt koka upp igen. Tillsätt köttbullarna och låt allt koka enligt ovan.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben