Köttbullar

Serverar: 10-16 portioner

Dessa köttbullar är enkla att göra därför att man kokar dem innan man steker dem. Ska de frysas så gör man det efter kokningen.

Ingredienser

  • 1 kg blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 2 tsk salt
  • 2 msk farinsocker
  • 3 msk stark senap
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 - 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 finhackad stekt lök
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser och rulla köttbullarna. Kokas i lättsaltat vatten i ca 5-10 min. Brynes efteråt antingen före eller efter infrysning, men före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Sockertroll1 19 december 2010

    Jag Har nu gjort 3,6kg av dessa goda julköttbullar. Tonårs dottern gillade inte senaps smaken, men vi andra tycker att de var jätte goda. Ska främst barn äta dem kanske ska man dra ner eller utesluta senapen helt, och ta i en halv tesked kryddpeppar i stället. Jag kommer ta och göra detta recept igen. Skrivet av Sockertroll1. 19:e dec 2010, 13:26

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Potatismos
    Inga fiskpinnar utan potatismos till! Det håller säkert många svenskar...

    Kalvköttbullar med potatismos och purjolök-timjansås
    En fin hösträtt med svenska smaker. Kalvköttbullarna är fyllda med...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben