Enchiladas med köttfärsröra

Serverar: 8 portioner

Enchiladas med köttfärs och grönsaker, kan även bytas ut till kyckling

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 liten zucchini
  • 500 gr köttfärs eller 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 krm kajennpeppar
  • 3 dl salsa
  • 8 stora tortillabröd
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva löken. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Skölj och strimla zucchinin.
    2. Strimla kycklingfiléerna. Fräs kycklingen/köttfärsen ett par minuter.
    3. Lägg i grönsakerna i stekpannan och stek ca 5 min. Krydda med salt och peppar. Häll över salsan och låt puttra några min.
    4. Fördela kyckling/köttfärsröran på tortillabröden. Rulla ihop och lägg i en lätt smord ugnssäker form. Strö över ost och gratinera i 250°C, ca 10 minuter.
    5. Servera med en klick gräddfil, salsa och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    Disen 11 april 2009

    Gjorde dina enchiladas med köttfärs igår. Vi åt så vi fick ont i magen. Den största grabben åt resterna till frukost idag, vilket är ett gott betyg. Jättegott!!!! Tack för receptet. Kram Disen. Full pott!!!

    megabecca 11 januari 2011

    Jätte gott! Idag ska jag laga det för andra gången! Tack för receptet

    madex 11 mars 2011

    Mycket gott! Min äldsta dotter på 14 år älskade detta! Kommer garanterat att laga detta igen!

    skogsdunge 8 maj 2011

    Det var verkligen jätte gott!! Lite variation istället för wraps och tacos.

    Tinjep 21 november 2015

    Mums! Också barnen gillade detta :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben