Köttfärsröra med senap

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God variation till den traditionella köttfärssåsen.

Ingredienser

  • 300g köttfärs
  • smör
  • 1 liten purjolök ca 100g
  • 1 morot
  • 1tsk salt
  • 1krm svartpeppar
  • 1-2msk senap
  • 11/2-2dl grädde
  • ev vatten
  • Instruktioner

    Bryn köttfärsen i smör i en stekpanna. Skölj och strimla purjon. Skala och riv moroten på rivjärn. Lägg ner grönsakerna och låt dem fräsa med en stund. Salta, peppra och tillsätt senap. Häll i grädden och rör om. (späd ev med lite vatten om röran blir för tjock.) Servera till pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    tobiaskarlsson 15 april 2009

    Jätte god! Men nästa gång ska jag inte ta "fransk" senap, det vart lite för mycket av senapen då:-)

    Tesson 22 januari 2010

    Det blev mycket gott utan morötter också. Rev lite vid sidan av då min sambo är allergisk.

    lyra52 31 januari 2011

    Myckt gott. Jag använde cidersenap och det blev sååå bra

    lilla_jag_jenn 22 februari 2012

    gott och lättlagat =) jag hade i extra senap, lite svamp,kinasoja och kalvfond också. riktigt smarigt

    Junglefruit 28 februari 2012

    Gott och lättlagat. Mycket bra studentmat då det är få och billiga ingredienser.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben