Senap, med äpple

Passar till stekt och grillat kött likaväl som till grönsaker eller till en fräsch salladsdressing.

Ingredienser

  • 250 g gula senapskorn
  • 70 g svartpepparkorn
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 2 1/2 dl äppelvin
  • 2 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 1 litet äpple
  • 1 1/4 dl farinsocker
  • 1 msk salt
  • Instruktioner

    1. Blanda senapskorn, vitpepparkorn och svartpepparkorn och mal det finkorningt. Tillsätt 1 1/4 dl äppelvin och lika mycket äppelcidervinäger och låt det svälla i 4 timmar.
    2. Efter 4 timmar: Skala äpplet och dela i 4 klyftor. Ta bort kärnnhuset och riv sen äppelbitarna fint. Tillsätt farinsockret, salt och resterande vin och vinäger samt det rivna äpplet i blandningen. Låt senapsblandningen tjockna på svag värme under ständig omrörning. Låt sen blandningen svalna.
    3. Fyll senapen på små burkar som stängs med lufttäta lock. Låt senapen mogna minst 2 veckor innan du börjar använda den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben