Passar till stekt och grillat kött likaväl som till grönsaker eller till en fräsch salladsdressing.
Ingredienser
250 g gula senapskorn
70 g svartpepparkorn
1 tsk vitpepparkorn
2 1/2 dl äppelvin
2 1/2 dl äppelcidervinäger
1 litet äpple
1 1/4 dl farinsocker
1 msk salt
Instruktioner
- Blanda senapskorn, vitpepparkorn och svartpepparkorn och mal det finkorningt. Tillsätt 1 1/4 dl äppelvin och lika mycket äppelcidervinäger och låt det svälla i 4 timmar.
- Efter 4 timmar: Skala äpplet och dela i 4 klyftor. Ta bort kärnnhuset och riv sen äppelbitarna fint. Tillsätt farinsockret, salt och resterande vin och vinäger samt det rivna äpplet i blandningen. Låt senapsblandningen tjockna på svag värme under ständig omrörning. Låt sen blandningen svalna.
- Fyll senapen på små burkar som stängs med lufttäta lock. Låt senapen mogna minst 2 veckor innan du börjar använda den.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...