Bruschetta med kycklinglever

Serverar: 4 portioner

Supergott om man gillar kycklinglever, men annars kan man byta ut den mot mört kött t ex oxfilé även om det blir lite dyrare.

Ingredienser

  • 400 g kycklinglever
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 tomater
  • 8 brödskivor, helst lantbröd
  • Salladsblad t ex ruccola
  • Instruktioner

    Skär kycklinglevern i något mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Lägg kycklinglevern i en skål med lök, vitlök, chili och ingefära. Blanda om och låt marinera minst 20 minuter. Hetta upp olja i en stekpanna och stek leverblandningen på medelhög värme ca 5 min. Krydda med salt. Tärna tomaterna och blanda med levern. Låt steka ytterligare 1 minut. Grilla eller stek brödskivorna och fördela sallad och leverfräset ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben