Paella med kycklinglever

Denna rätt kan ni ätas varm men den går även bra att skåpsäta direkt från kylskåpet om ni är små sugna fram på kvällen

Ingredienser

  • 200 g skaldjursmix
  • 400 g kycklinglever
  • 800 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 2 pkt saffran
  • 33 cl matlagningsvin
  • 7 dl hönsbulljong
  • 1 röd paprika
  • 5 dl vildris
  • 200 g gröna ärtor
  • Instruktioner

    Börja med att fräsa skaldjursmixen i en stekpanna, sedan delar ni kyclinglevern i lämpliga bitar och fräser den tills den får lite färg, sedan delar ni kycklingen i små bitar och fräser även detta. Allt lägger ni sedan i en stor kastrull.Hacka och fräs sedan löken och vitlöken mjuk i en panna och tillsätt den till kastrullen. Blanda sedan i alla ingredienser utan ris och gröna ärtor och låt det hela koka upp. Därefter lägger ni i riset och låter detta koaka med i 20 min på svagvärme. När det är 5 min kvar på tiden lägger ni i den hackade paprikan. När sedan tiden gått ut stänger ni av kastrullen och lägger i ärtorna låter det hela stå i 5 min sedan är det färdigt att serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben