Paella på ekologiskt råris

Serverar: 4 portioner

Laga en eldig och färgstark paella på ekologiskt råris.

Ingredienser

  • 4 dl Risenta ekologiskt råris
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 pkt saffran (0,5 g)
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl passerade tomater
  • 7 dl vatten
  • 200 g kycklingfilé
  • 100 g chorizo
  • 1 röd paprika
  • 1/2 zucchini
  • 1 dl gröna ärtor
  • 200 g räkor och musslor
  • 1/2 tsk salt
  • Citron
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka vitlök och lök.
    2. Hetta upp olja eller smör i en kastrull eller wokpanna och fräs lök, vitlök och riset.
    3. Tillsätt passerade tomater, vin, vatten, fond och saffran. Koka upp och koka sedan under lock på svag värme i ca 40 minuter.
    4. Under tiden skär kycklingen, chorizon, paprikan och zucchinin i stora bitar och stek dem färdiga i en annan stekpanna.
    5. Lägg i detta i riset tillsammans med ärtorna och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och cayennepeppar.
    6. Garnera med räkor, musslor och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben