Lax med råris och färgstarka tillbehör
Lax är klart en favoritfisk, jätte god och nyttig, lätt att variera, snabb att tillaga...vad mer behöver du?
Ingredienser
2 odlade laxfiléer à 130 g
1 dl råris
1 dl minifraiche, 5% fetthalt
2 msk stenbitsrom
1 msk färsk dill, hackad
1 klyfta citron
Citronpeppar
Havssalt
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
- Koka riset enligt förpackningens instruktion.
- Smörj en plåt med lite olja och lägg på laxen. Strö över citronpeppar och havssalt. Tillaga i ugnen, ca 20 minuter.
- Rör ihop minifraiche, stenbitsrom, dill och citron. Smaka av med salt och peppar. Låt det stå svalt i ca 15 minuter.
- Gör en sallad efter egen smak och tycke. Använd minst en frukt, en sak du aldrig brukar använda hemma samt nötter eller frön. Salladen skall innehålla minst tre färgstarka grönsaker!
- Strö över en gnutta örtsalt.
Liknande recept
Kommentarer (0)