Lax med råris och färgstarka tillbehör

Lax är klart en favoritfisk, jätte god och nyttig, lätt att variera, snabb att tillaga...vad mer behöver du?

Ingredienser

  • 2 odlade laxfiléer à 130 g
  • 1 dl råris
  • 1 dl minifraiche, 5% fetthalt
  • 2 msk stenbitsrom
  • 1 msk färsk dill, hackad
  • 1 klyfta citron
  • Citronpeppar
  • Havssalt
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Koka riset enligt förpackningens instruktion.
    3. Smörj en plåt med lite olja och lägg på laxen. Strö över citronpeppar och havssalt. Tillaga i ugnen, ca 20 minuter.
    4. Rör ihop minifraiche, stenbitsrom, dill och citron. Smaka av med salt och peppar. Låt det stå svalt i ca 15 minuter.
    5. Gör en sallad efter egen smak och tycke. Använd minst en frukt, en sak du aldrig brukar använda hemma samt nötter eller frön. Salladen skall innehålla minst tre färgstarka grönsaker!
    6. Strö över en gnutta örtsalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben