Indisk paella för fyra

Serverar: 4 portioner

Riktigt gott! En komplett festmåltid som passar de flesta. Oftast har man skaldjur i, men jag skippade det denna gången. Detta är ett recept jag slängde ihop själv, och måste säga att de blev himla lyckat. Serverade papadums, raita och en god drink till, som också finns i receptet. Du får gärna ha extra grönsaker brevid. Jag hade majs och gurka.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 kryddig korv
  • 1 stor kycklingfilé
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ msk curry
  • 2 dl basmatiris
  • 1 gul lök
  • 3 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk kryddblandning
  • 3 dl vitt vin (matlagningsvin går bra)
  • 5 dl varm hönsbuljong
  • 1-2 dl haricots verts(frysta)
  • 1 röd paprika
  • Ev 1 citron
  • Kryddblandning
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Ställ en wok/paella panna på spisen och vrid på högsta värme. Skär korven i skivor och stek i olivolja tills den fått fin värme. Lyft ur korven och lägg i en liten skål. Låt fettet vara kvar i pannan.
    2. Skär kycklingen i små bitar och blanda med vetemjöl och curry. Fräs i pannan på medelhög värme tills kycklingen fått fin färg. Lägg även denna åt sidan (låt fortfarande fettet vara kvar).
    3. Skölj basmatiriset noga i en sil, gärna i flera minuter, under rinnande kallt vatten. Under tiden hacka all lök (vitlöken ska vara finhackad).
    4. Sätt tillbaka pannan på plattan, sätt på rätt hög värme, och fräs löken i ca 1 minut under omröring. Häll i ris och kryddblandning och fräs i en minut. Rör om hela tiden. Tillsätt sedan korv och kyckling. Tillsätt vinet och när de ångat bort tillsätt 2 dl buljong. Rör om och sänk värmen. När vattnet kokat in, tillsätt 2 dl buljong till.
    5. Under tiden kan du hacka paprikan och skära citronen i klyftor.
    6. När vattnet kokat bort ännu en gång, tillsätt det sista av buljongen och rör om noga. Smaka nu på riset, det ska vara så gott som klart. Sänk värmen till absolut lägsta och låt stå på "eftervärmen" tills det är klart. Tillsätt frysta haricots verts under tiden så hinner dom tina. Rör ner paprikan det sista du gör. Garnera med citronklyftor. Pudra eventuellt några nypor av kryddblandningen överst om du önskar ännu mer kryddor.
    7. Jag serverade en uppfriskande sval dryck till denna heta rykande rätt. Lägg 10 isbitar i en kanna. Skär en lime i klyftor och lägg i kannan. Fyll upp med hälften vatten och hälften tonicvatten. Supergott till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben