Indisk lammgryta - Rogan josh

Serverar: 4 portioner

En härlig lammgryta. Man kan vända ner lök, tomat och paprika i grytan eller servera vid sidan om på tallriken. En klick chutney passar också perfekt till.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • En bit färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor
  • 500 g benfritt lammkött
  • Olja att steka i
  • 1 tsk spiskummin eller garam masala
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk mjöl
  • Vatten eller buljong
  • 2 lagerblad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skala och hacka de gula lökarna, den färska biten ingefära och vitlöksklyftorna. Tärna benfritt lammkött. Fräs alltsammans i olja tillsammans med spiskummin eller garam masala. Rör ner tomatpuré och sambal oelek. Pudra över mjöl och späd med vatten eller buljong till lagom grytkonsistens. Lägg i 2 lagerblad och låt det hela puttra på svag värme i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    staffan74 15 februari 2009

    Trevlig. Lite sting utan att vara alltför stark.

    UllaC 26 mars 2011

    Gjorde denna lammgrytan idag, men jag tyckte inte att man behövde ha varken salt, peppar eller mjöl. Hade i 2 köttbuljongtärningar. Buljongen/såsen var jättegod. Kokte köttet i 1 timma istället för 20 minuter och det blev så mört och gott. Man kan ju riva ingefäran istället för att tärna, men det är ju en smaksak.

    JennyV 29 mars 2011

    En spännande och god lammgryta, inte för stark utan alldeles perfekt!!

    asasae 16 november 2012

    Jättegod lammgryta! Putsa lammbiten ordentligt! Jag tillsatte 1 kanelstång, 1 gul och 1 röd paprika, ½ tsk kardemumma, ½ tsk gurkmeja samt 1 burk finkrossade tomater. Om man använder garam masala kanske man inte behöver tillsätta alla dessa kryddor då garam masala redan innefattar så många olika kryddor...

    asasae 16 november 2012

    OBS! Koktiden bör vara 1 timma och 20 minuter. Köttet blir absolut mört och fint ju längre man kokar det och 20 minuter måste vara felskrivet!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben