Indisk lammgryta med kardemumma

Serverar: 4 portioner

Lammgryta som doftar och smakar gott...

Ingredienser

  • 600 g benfritt lammkött, t ex bog
  • 2 gula lökar
  • 2 msk Arla smör & rapsolja
  • 1 burk tomater, ca 400 g
  • Marinad
  • 2 dl Arla Köket turkisk meze matyoghurt
  • 1 tsk salt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk krossade kardemummakärnor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar.
    2. Rör ihop ingredienserna till marinaden och blanda med köttet. Marinera minst 1 tim.
    3. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör & rapsolja i en gryta. Tillsätt köttet, marinaden och tomaterna med spad.
    4. Låt grytan sjuda ca 1 tim.
    5. Servera med en klick yoghurt, sallad och kokt ris, gärna blandat med kokta kikärter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Silvander 27 februari 2012

    En stor favorit i familjen. Alla gillade detta! Enkelt och bra - sköter sig nästan själv.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben