Royas vildsvinbiff med Råris (gry från Frebaco)

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Maträtt som är enkel, gott och kan dessutom serveras när man har gäster.

Ingredienser

  • 600 g vildsvinfärs
  • 1 mellanstor rödlök
  • 50 g fetaost
  • 6 soltorkade tomater
  • Salt
  • Grovmalen peppar
  • 250 g champinjoner
  • 2 dl Frebaco råris
  • 1 vegetarisk buljongtärning
  • 3.25 dl vatten
  • 1 msk torkade eller färska kryddor, oregano och rosmarin
  • Instruktioner

    1. Dela fetaosten och soltorkade tomater i små bitar. Riv rödlök med rivjärn och blanda i vildsvinfärs. Tillsätt salt och peppar. Tillsätt några droppar tabasco för att få lite starkare smak.
    2. Forma köttet till avlånga fyrkantiga biffar och lägg blandning av fetaost och soltorkade tomater i ena halvan av biffen och sedan vik den andra halvan på den. Häll några droppar rapsolja på en ungssäker form och placera biffarna i formen.
    3. Värm ungen till 200 grader.
    4. Placera formen i mitten av ungen och låt biffarna stekas i ungen för 30 minuter. Vänd om biffarna under tiden. Sista 10 minuter ska värmen höjas till 250 grader till biffarna får färg.
    5. Koka råriset under tiden. Koka upp vatten och tillsätt en buljongtärning istället av salt. Tillsätt några droppar olivolja.
    6. Tillsätt råriset och låt koka 10 minuter på svag värme. Tillsätt kryddor och blanda. Dra kastrullen från plattan och låt gärna stå några minuter.
    7. Stek några champinjoner och lägg på biffarna.
    8. Nu är maten klar och det kan avnjutas med en god grön sallad.

    Liknande recept

    4.4
    40 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben