Bönrisotto

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 50 minuter

Nyttig och god risotto som lagar sig nästan själv.

Ingredienser

  • 2 dl råris
  • 2 dl torkade kidneybönor
  • 5 cm purjolök
  • 150 g bladspenat
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 2-3 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blötlägg bönorna kvällen innan. Koka bönorna och råriset tillsammans i 45 min, använd rikligt med vatten. Mot slutet av kokningen tillsätt hackad purjolök och spenat. Häll av vattnet, tillsätt hackad vitlök och olivolja. Krydda med salt och peppar och låt stå en liten stund på värmen och rör om.
    2. Om du använder råris som har annan koktid än 45 minuter, anpassa receptet efter risets koktid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben