Bönrisotto med currystekta fiskbullar

Serverar: 4 portioner

Underbart god rätt som går snabbt att göra och det är alltid kul med lite nya smaker och kombinationer.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 dl långkornigt ris
  • 2 msk flytande margarin
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 burkar kidney bönor, á 400g
  • 2 burkar fiskbullar i buljong, á 375 g
  • 2 bananer
  • 1 msk curry
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Fräs löken med riset i 1 msk flytande margarin. Häll på vatten och salt. Låt koka under lock ca 20 minuter.
    2. Skölj av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner bönorna i riset när ca 5 minuter återstår av koktiden. Låt fiskbullarna rinna av. Skär bananerna i bitar.
    3. Hetta upp 1 msk flytande margarin, gärna med curry. Fräs fiskbullar och banan några minuter. Vänd ner i det färdigkokta riset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben