Bulgogi med currystekt ananas

Serverar: 4 portioner

En koreansk inspirerad rätt, så kallat eldkött, med fruktiga tillbehör. Går lika bra att laga i en vanlig stekpanna som i en wokpanna.

Ingredienser

  • 400 g lövbiff
  • 250 g haricots verts (frysta)
  • ½ färsk ananas (ca 700 g)
  • 1 tsk curry
  • Marinad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3/4 dl japansk soja
  • 1 msk sesamfrö
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 krm svartpeppar (grovmalen)
  • ½ dl matolja
  • Sås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • ½ dl sweet chili sås
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ lime (rivet skal)
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • Att servera till
  • Jasminris
  • Mango chutney
  • Cashewnötter
  • Instruktioner

    1. Skär eller klipp lövbiffen i strimlor. Halvtina haricots verts och dela dem på mitten.
    2. Marinad: skala och finhacka vitlöken. Blanda i soja, sesamfrö, sambal oelek, svartpeppar och matolja. Häll alltihop i en plastpåse och lägg i köttet i plastpåsen. Låt köttet ligga i marinaden över natten.
    3. Skär ananasen i fyra klyftor. Skär bort rotstocken och skalet på varje klyfta. Pudra över curryn och stek klyftorna i 1 msk olja ca 1 minut på varje sida. Lägg ananasen åt sidan. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna eller wokpanna. Ta upp köttet från marinaden och stek ca 2 minuter. Tillsätt den halvtinade haricots vertsen rör om och låt dem puttra med någon minut tillsammans med resten av marinaden.
    4. Servera genast med ris, yoghurtsåsen, den currystekta ananasen, mango chutney , cashewnötter och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben