Bulgogi med currystekt ananas
En koreansk inspirerad rätt, så kallat eldkött, med fruktiga tillbehör. Går lika bra att laga i en vanlig stekpanna som i en wokpanna.
Ingredienser
400 g lövbiff
250 g haricots verts (frysta)
½ färsk ananas (ca 700 g)
1 tsk curry
Marinad
2 vitlöksklyftor
3/4 dl japansk soja
1 msk sesamfrö
1 tsk sambal oelek
1 krm svartpeppar (grovmalen)
½ dl matolja
Sås
2 dl matlagningsyoghurt
½ dl sweet chili sås
1 vitlöksklyfta
½ lime (rivet skal)
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
Att servera till
Jasminris
Mango chutney
Cashewnötter
Instruktioner
- Skär eller klipp lövbiffen i strimlor.
Halvtina haricots verts och dela dem på mitten.
- Marinad: skala och finhacka vitlöken. Blanda i soja, sesamfrö, sambal oelek, svartpeppar och matolja. Häll alltihop i en plastpåse och lägg i köttet i plastpåsen. Låt köttet ligga i marinaden över natten.
- Skär ananasen i fyra klyftor. Skär bort rotstocken och skalet på varje klyfta. Pudra över curryn och stek klyftorna i 1 msk olja ca 1 minut på varje sida. Lägg ananasen åt sidan.
Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna eller wokpanna. Ta upp köttet från marinaden och stek ca 2 minuter. Tillsätt den halvtinade haricots vertsen rör om och låt dem puttra med någon minut tillsammans med resten av marinaden.
- Servera genast med ris, yoghurtsåsen, den currystekta ananasen, mango chutney , cashewnötter och en god sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)