Kasslergratäng med ananas

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

En god och matig allt-i-ett-rätt med kassler och ananas.

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 250 g yoghurt naturell
  • 3 dl grädde
  • 2 gula lökar
  • 3 röda paprikor
  • Några tomater
  • Lite salt
  • 2 msk margarin
  • 3 dl kokt ris
  • Instruktioner

    1. Koka riset. Skär paprikan i bitar. Fräs lök och paprian i margarin i en stekpanna Blanda paprika och det färdigkokta riset. Lägg i en smord ugnsfast form.
    2. Skär kassler, tomat och ananas i bitar.Lägg detta ovanpå riset i formen.
    3. Vispa ihop grädde och yoghurt. Krydda med curry och salt. Häll såsen över.
    4. Grädda i 25-30 minuter i 225º tills allt fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Vonnet 27 februari 2009

    Hej! Måste riset vara kokt innan?

    mumsmumrik 22 oktober 2011

    Hittar inte ananasen bland ingredienserna i listan, men antar att det är en bur hela skivor som ska i?

    dag6 15 april 2013

    Mycket gott. Det är nog den godaste kasslerrätten vi ätit. Kommer att göra den många gånger Tack för receptet. Det blir en stark femma.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben