Kasslergratäng med chilisås

Serverar: 4 portioner

Denna rätt är jag praktiskt taget uppväxt på.

Ingredienser

  • 8-10 kasslerskivor, ganska tunt skurna
  • 1 burk krossad ananas, 227 g
  • 4-5 dl vispgrädde
  • Ca 1 dl chilisås
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Stek den skivade kasslern så den får lite färg. Lägg den i en ugnsfast form och häll över den krossade ananasen jämnt fördelad över kasslerskivorna.
    2. Vispa grädden lite lätt och tillsätt chilisås. Häll sedan detta över kasslern. Strö över riven ost. Sätt in i ugnen på 200°C i ca 15 minuter eller tills grädden fått lite färg.
    3. Servera med ris!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    UllaC 23 augusti 2010

    Den här kasslergratängen är jättegod. Passade riktigt bra med krossad ananas.

    Chulls 30 augusti 2010

    Så himla enkelt och så himla gott! Såsen kan man ju nästan dricka ur glas så god den blir!!

    Cassiopeya 12 mars 2011

    Gott och enkelt =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben